UVIJETI KUPNJE 

 

PREDUGOVORNA OBAVIJEST

Na uvijete poslovanja i korištenja stranice www.ponuda24.com i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljnje komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije.

Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o elektroničkoj trgovini (NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14), Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14 i 110/15) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/5, NN 41/08 i 125/111 i 78/15). U uvijetima poslovanja i korištenja možete pronači i : 

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

INFORMACIJSKI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljnje komunikacije i sklapanja ugovora, kupac će odmah biti upoznat sa svim propisnim podacima iz članka 57. Sukladno članku 66. Točka 2. Zakona o zaštiti potrošača i dostavit će mu se ova predugovorna obavijest, kao i informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora, sukladno članku 61. Zakona o zaštiti potrošača.

OPĆI UVJETI

Pristup i korištenje internetske stranice te usluga web shopa – Ponuda24 primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja internetske stranice i usluge (dalje u tekstu: Uvjeti korištenja) te svi važeći zakoni i drugi pravni propisi. Pristupom ovoj stranici smatra se da ste ove Uvjete korištenja pročitali, razumjeli te da ih u cijelosti prihvaćate. Ukoliko ne prihvaćate ove Uvjete korištenja, molimo vas da ne koristite stranicu www.ponuda24.com, Ponuda24 pridržava pravo izmjeniti Uvjete korištenja u bilo kojem trenutku kao i ukinuti pristup ovoj stranice bez prethodne obavijesti. Vaša je obveza da Uvjete korištenja povremeno ponovno pročitate kako biste se upoznali s eventualnim promjenama. Korištenje stranice nakon izmjene Uvjeta korištenja podrazumijevati će da ste s izmjenama upoznati te da ih razumijete i u cijelosti prihvaćate. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

AUTORSKA PRAVA

Stranica polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne. baze podataka i programski kod). Neovlašteno kopiranje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem prava strance i podložno je tužbi. Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Ponuda24 osobito ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

PRAVO NA IZMJENU SADRŽAJA I USLUGE

Uredništvo stranice zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obavezne prethodne najave.

NARUDŽBA NA STRANICI

Narudžba proizvoda se vrši elektronskim putem. Klikom na gumb : Potvrdi narudžbu. Zatim je potrebno popuniti osobne podatke, unijeti adresu dostave,kontakt broj te e-mail adresu. Način plaćanja je pouzećem prilikom preuzimanja robe (Kuriru dostavne službe GLS,samo u gotovini) , Ukoliko trebate R-1 račun, kontaktirajte nas prije narudžbe putem e-maila : [email protected] . Za izdavanje R1 računa potrebno je navesti : naziv, adresu i OIB tvrtke.

Nakon što stavite kvačicu na ‘Pročitao sam, razumio i slažem se s Uvjetima i pravilima’ potvrđujete da ste upoznati sa ovim uvjetima korištenja i da pristajete na obvezu plaćanja proizvoda . 

Roba se smatra kupljenom u trenutku kada kupac potvrdi narudžbu, te ju preuzme od kurirske službe GLS . 

Dostavit ćemo vam naručene proizvode u najkraćem mogućem roku ( 1-3 radna dana od dana zaprimljene narudžbe. Ako imate pitanja u vezi vaše narudžbe, javite nam se e-mailom na [email protected] ili nas nazovite na broj 00385914343002

Ukoliko Ponuda24 nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat ćemo korisnika putem ostavljenog kontakt broja te ga obavijestiti o navedenom.

UVJETI PRODAJE

Ovi Uvjeti, kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima

predstavljaju ponudu za sklapanje Ugovora te korisnik zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Ponuda24, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljnje komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: Interneta te telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega.

U slučaju sklapanja ugovora na daljinu, obavijest iz članka 57. stavka 1. ovoga Zakona mora biti prilagođena sredstvu daljinske komunikacije koje se koristi te mora biti priopćena jednostavnim i razumljivim jezikom, a ako se daje na trajnom mediju, mora biti i čitljiva.

Ako se ugovor sklapa putem sredstva daljinske komunikacije koje omogućava ograničen prostor ili ograničeno vrijeme za prikaz obavijesti, trgovac je dužan putem toga sredstva daljinske komunikacije obavijestiti potrošača barem o podacima iz članka 57. stavka 1. točaka 1., 2., 5., 8. i 15. i stavaka 4. do 6. ovoga Zakona.

Ako u svrhu sklapanja ugovora trgovac kontaktira potrošača putem telefona dužan je na početku komunikacije navesti svoj identitet, odnosno identitet osobe u čije ime i/ili za čiji račun nastupa te komercijalnu svrhu poziva, što ne isključuje obvezu trgovca iz stavka 2. ovoga članka.

CIJENE PROIZVODA I USLUGA PUTEM WEBSHOP USLUGE

Cijene proizvoda i usluga istaknute na Internet stranicama izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”) i  uključuju porez na dodanu vrijednost (tvrtka je u sustavu PDV-a)  Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i / ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Potvrdom kupovine korisnici završavaju postupak kupovine putem web shop usluge. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku odabira slaganja sa Uvjetima poslovanja te potvrdom kupca da shvaća obvezu plaćanja.

UVJETI DOSTAVE I ISPORUKE

Dostava je potpuno besplatna na području Republike Hrvatske. 

NAČINI PLAĆANJA

Pouzećem – isključivo gotovinom dostavljaču kurirske službe DPD-a prilikom preuzimanja robe.

ISPORUKA ROBE

Naručene artikle isporučujemo kurirskom službom DPD . Isporuka će uslijediti u roku od 1-2 radnih  dana od dana narudžbe, a najkasnije u zakonom propisanom roku od 30 dana. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod nemamo na zalihi, dužni smo kupca obavijestiti pisanim putem, a kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok za isporuku. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u što kraćem roku.

REKLAMACIJE PROIZVODA I JAMSTVO

Molimo da uz reklamaciju priložite i račun kao dokaz kupnje.

Na sve proizvode vrijedi jamstvo od 12 mjeseca od dana izdavanja računa.
Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je proizvod promijenio svojstva ili prestao raditi, proizvod možete vratiti i on će biti zamijenjen za jednaki ispravan proizvod ili drugi proizvod po vašem izboru. Samo u slučaju da nismo u mogućnosti učiniti gore navedeno, za isti će vam biti vraćen iznos vrijednosti proizvoda unutar 14 radnih dana od dana prijave reklamacije. U slučaju reklamacije, molimo vas da nas prije vraćanja robe obavijestite elektronskom poštom ili telefonski s opisom problema. Napomene : 

Jamstvo uvažavamo jedino uz račun koji je isporučen prilikom isporuke robe.
Prije prijave neispravnog proizvoda molimo vas da provjerite da li su baterije koje stavljate u proizvod (ukoliko su potrebne) ispravne i umetnute na ispravan način. Ukoliko u navedenom jamstvenom roku vraćate tvornički neispravan proizvod, Ponuda24 pokriva troškove zamjene (Isključivo DPD dostavnom službom).
Jamstvo se NE priznaje u sljedećim slučajevima:

• Ako se kupac ne pridržava uputstva za upotrebu proizvoda
• Zbog kvarova nastalih višom silom (požar, poplava, udar groma i sl.)
• Zbog oštećenja izazvanih nepravilnom montažom ili održavanjem
• Zbog mehaničkih oštećenja izazvanih krivnjom korisnika
• Ako kupac nestručno ili nebrižljivo postupa s proizvodom
• Nepravilnom upotrebom te izloženošću uređaja neuobičajenim ili ekstremnim uvjetima
• Šteta uzrokovana čišćenjem neprikladnim sredstvima
• Spajanje uređaja na izvore energije koji nisu propisani
Jamstvo se NE odnosi na : Baterije 

Materijalni nedostatak postoji ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu i rukovanje.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.

Kupac ima pravo reklamirati proizvod trgovcu zbog postojanja materijalnih nedostataka na proizvodu tijekom 2 godine od dana kupnje istog sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Postojanje materijalnih nedostataka – skrivenih mana može se također dokazivati vještačenjem. U slučaju postojanja materijalnih nedostataka na proizvodu potrošač može zahtijevati da se otkloni nedostatak, da mu se preda druga stvar, da se snizi cijena ili može izjaviti da želi raskinuti ugovor. Ako je nedostatak neznatan kupac nema pravo na raskid ugovora, ali mu pripadaju druga prava iz odgovornosti za materijalne nedostatke uključujući i pravo na popravljanje štete. Troškove otklanjanja nedostatka i predaje druge stvari bez nedostatka snosi prodavatelj. Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/ dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljiva oštećenja / nedostatke, preporučamo da kupac odbije primitak iste, jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će vratiti pošiljku Ponuda24, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.U slučaju reklamacije proizvoda zbog nedostatka i skrivenih mana, proizvod pošaljite na adresu Ponuda24- Dolenica 17, 10250 Lučko ili nas kontaktirajte na broj telefona 00385914343002

U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Ponuda24 ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

UVJETI POVRATA (ZAMJENE) I REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na povrat, odnosno zamjenu proizvoda u ovim slučajevima:

* ako je isporučena roba koja nije naručena,

* ako je isporučena roba koja ima grešku nastalu u proizvodnji,

* ako ima oštećenja na proizvodima,

*ako proizvod ne zadovoljava Vaše potrebe.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja* kupljenim proizvodom.

Proizvod kojim ste nezadovoljni možete zamijeniti za novi ili vratiti uz povrat novca i to unutar 14 dana od primitka proizvoda na Vašu adresu. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom na Ponuda24 : Markoni Shop J.D.O.O Dolenica 17, 10250 Lučko , Hrvatska, ili elektroničkom poštom na adresu [email protected] , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora. – PREUZMITE OVJDE

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom ili sms porukom. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed. Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprim ili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili, povrat novca bit će izvršen na IBAN račun kupca . Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena .

Robu vratite ili je predajte nama na adresu Ponuda24  – Markoni Shop J.d.o.o. Dolenica 17, 10250 Lučko, Hrvatska, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe. Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora nalazi se na dnu stranice te možete elektronički ispuniti i poslati na označene adrese.

Potrošač sam snosi izravne troškove povrata robe, prema čl. 77, st. 2.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja* robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja  i funkcionalnosti robe. Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se korištenje proizvoda koje umanjuje vrijednost proizvoda.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sve prigovore skladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte kao i u poslovnim prostorijama u kojima se nalazite. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama, trgovac je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primjerak.

Ostali načini podnošenja prigovora:

a) Putem pošte na adresu : Markoni Shop J.D.O.O. Dolenica 17, 10250 Lučko

b) Slanjem na e-mail adresu : [email protected] 

Kako bi Vam sukladno članku 10. Stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odmah mogli potvrditi primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovoriti, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.

Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka pisanog prigovora. U suprotnom se možete obratiti inspekciji nadležnoj za zaštitu potrošača ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).

Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS

U slučaju spora između Kupca i Prodavatelja, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori kojim se propisuje da su članovi vijeća tog suda, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošačaP

slot gacor

judi slot online


Preuzmite obrazac za jednostrani raskid ugovora : OVDJE